av Alicia Lundberg

perfekt-på-ytan-FRAMSIDA-3D-DANSKT-BAND-finalRelationer med narcissister är komplexa och kan kännas omöjliga att förstå sig på. Bekräftelse och värme växlas med kritik och kyla. En narcissist säger en sak men gör en annan och det som gällde igår gäller inte nödvändigtvis idag. Det är förvirrande, och i relationen tassar man ständigt på tå för att inte väcka den lättkränkta personens vrede.

Narcissisten förmår inte sätta någon annan än sig själv i främsta rummet, inte ens sina egna barn. Det här får inte bara familjelivet att halta, det sänker självkänslan hos dig som partner och skadar barnen.

Om du misstänker att din partner eller personen du har barn tillsammans med är narcissist har du förmodligen många frågor. Hur vet man egentligen om någon är narcissist? Går det att leva med någon som anser sig vara felfri? Hur kommunicerar man för att nå fram till någon som bara har sig själv och sitt eget bästa framför ögonen? Hur avväpnar man en person som ständigt vrider och vänder på sanningen, kränker och manipulerar? Och viktigast av allt – hur skyddar du dig själv och barnen?

Perfekt på ytan, defekt inuti ger dig verktyg och strategier för att hantera relationen och skydda dig själv och era eventuella barn. Genom bokens många beskrivningar får du möjlighet att känna igen din egen livssituation. Lättillgängliga fakta varvas med handfasta råd kring hur du kan hantera olika situationer och svårigheter som relationen och föräldraskapet med en narcissist medför.

Författaren skriver om egna erfarenheter men har också intervjuat medföräldrar och en psykolog som är expert på området. Författaren driver webbsidan www.giftigarelationer.com

Fullständig titel: Perfekt på ytan, defekt inuti: hantera vardag och familjeliv med en narcissist  – Mjukband, cirka 280 sidor – ISBN 9789198403862 – Utkommer 14 september, 2020 – Boken kommer bland annat finnas hos välsorterade bokhandlare och nätbokhandlare, till exempel hos Adlibris, Bokus och Paneter

LÄS UTDRAG FRÅN BOKEN 

FÖRFATTAREN I MEDIA 


Från förordet

… Människor har ofta ett behov av att sätta ord på vad som har hänt för att kunna hantera känslor av ångest, ilska, skam och nedstämdhet. Alicia Lundbergs Perfekt på ytan, defekt inuti är en bok full av värdefull och lättillgänglig information. Boken ger dig som läsare en gedigen inblick i hur det är att leva med en narcissist och hur du kan hantera relationen på ett konstruktivt sätt. Genom bokens många beskrivningar får du möjlighet att känna igen din egen livssituation och få förståelse för om du lever med en person som sänker din självkänsla. Du vägleds genom fakta varvat med handfasta råd kring hur du kan hantera olika situationer och svårigheter. Till skillnad från många andra böcker i ämnet tar Alicia även upp problematiken med att ha barn med en narcissistisk person och hur du som förälder kan hjälpa dina barn.

MONICA EMANELL, LEG. PSYKOLOG