Av Prinsessan Märtha Louise & Elisabeth Nordeng

”Vi hör vad du säger, men vi ser och hör allt det andra också.”

Högkänslighet är ett medfött personlighetsdrag som innebär en djup mottaglighet för sinnesintryck. Högkänsliga är medvetna om livets finstämda nyanser och känner ofta in det som pågår under ytan – som stämningen i ett rum eller hur någon mår bakom en fasad. Högkänsliga känner starkare och tänker mer än andra – på gott och ont.

I den här boken delar prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng med sig av sina personliga berättelser om livet som högkänslig och hur de båda har kommit att se personlighetsdraget som en styrka.

Genom möten med andra högkänsliga kvinnor och män, forskare och sakkunniga, ger författarna en ny bild av hur högkänsliga upplever världen och hur de kan hitta sin naturliga plats i den.

Vi får följa författarna genom barndom, ungdom och vuxen ålder och ta del av deras glädje, sorger och öppenhjärtiga reflektioner. I slutet av boken finns övningar för en bättre vardag och ett rikare liv som högkänslig.

Inbunden, 281 sidor – ISBN 9789198403800 – Utkom november 2017.


Sagt om boken

“Boken ger en introduktion till Elaine Aron, högkänslighetsbegreppet, sensationssökande personlighet, att sätta nödvändiga gränser, om hjärnans funktion, rosenmetoden och återhämtning/laddstationer. Den ger också en inblick i författarnas inre liv och erfarenheter. Att läsa om Märtha Louises liv är spännande och intressant. Hon berättar öppenhjärtligt om sin barndom, om relationer, glädjeämnen och svårigheter. Är hon en riktig prinsessa undrar hon som barn, och lägger en ärta under sängen för att kontrollera saken. När farfar kungen skäller på hennes lillebror faller Märtha Louise i sympatigråt. Det är inte konstigt att tabloidpressen kastat sig över henne i samband med bokutgivningen. Kanske tänker någon att kapitlen om Elisabeth kan en hoppa över, för att snabbt komma vidare till det gottiga?! Glädjande nog är kapitlen om Elisabeth lika intressanta och läsvärda! Deras olika bakgrund, men liknande upplevelser, ger djup och kompletterar varandra. Jag hade lika stor behållning av att läsa om båda.”

– ELIN LUNDBERG UTBILDNING OCH PSYKOTERAPI (läs hela recensionen)

“Född sensitiv: våra berättelser är en av de bästa böcker om högkänslighet. Den bör ingå vid sidan av Elaine Aron och Ilse Sand bland böcker man skall läsa i ämnet. Lite forskning förekommer som journalisten Kristin M. Hauge sammanställt. Berättelserna tar upp både det svåra, som sorg och att känna sig sårad till glädjen, att hitta rätt med sin känslighet.”

– HÖGKÄNSLIGT I ORD OCH BILD (läs hela recensionen)


Om författarna

Prinsessan Märtha Louise av Norge (f. 1971) föddes till en offentlig roll, vilket hon upplevt som både utmanande och utvecklande. Hon är utbildad fysioterapeut och rosenterapeut och författare/ medförfattare till flera böcker. Hon har också lett flera teveprogram i Norge. Hon älskar hästar och har tävlat i ridsport på landslagsnivå. Hon bor i Lommedalen, Norge med sina tre barn.

Elisabeth Nordeng (f. 1968) är utbildad skeppsmekaniker, men ägnar sig idag helt åt företaget Soulspring tillsammans med prinsessan Märtha Louise. De har skrivit flera böcker tillsammans och arrangerar kurser och föreläsningar inom personlig utveckling och energiarbete över hela världen. Elisabeth bor i Oslo tillsammans med sina fyra barn.


Här kan du handla boken

Boken finns hos de flesta välsorterade bokhandlare. Här är några tips:
BOKUS (just nu: kampanjpris) • AKADEMIBOKHANDELN • ADLIBRIS • PANETER • VATTUMANNEN