av Danu Morrigan

du-är-inte-knäpp-det-är-din-mamma_egia-förlag-3D_50-procentKänner du dig ofta sårad och upprörd efter att ha varit i kontakt med din mamma? Är det som om du blir “någon annan” i hennes närhet? Verkar hon distansera sig från dig när du har medgång i livet medan hon blir upprymd när du har motgång?

Kritiserar hon dig ständigt eller är hon oftast artig och trevlig men kan plötsligt säga något som är så elakt att du undrar om du hörde rätt?

Runt, runt vandrar dina tankar och känslor tills du tror att det måste vara något fel på dig. Men det är inte dig det är fel på. I denna bok får du verktyg för att våga se sanningen om din mamma och påbörja resan mot insikt och läkning.

En narcissistisk mamma är inte genuint nyfiken på sina barn – antingen ignorerar hon dem eller så upplever hon dem som en oskiljaktig förlängning av henne själv. Om barnen visar att de har andra behov än vad hon har kan hon bli mycket kränkt och provocerad.

Du är inte knäpp … det är din mamma diskuterar vad narcissistisk personlighetsstörning är, hur den ser ut hos olika mammor och vilka effekter den kan få. Sedan diskuteras våra olika möjligheter när det gäller fortsatt kontakt med henne och hur det påverkar oss att känna till sanningen.

I de två sista kapitlen tar författaren upp en metod för att läka såren som hon själv haft stor nytta av – EFT (Emotional Freedom Technique).

Eftersom boken bygger på författarens egna erfarenheter handlar den specifikt om mödrar och riktar sig till döttrar, men även söner kan har stor nytta av att läsa den.


 

Boken är baserad på författaren Danu Morrigans egna erfarenheter samt berättelser från kvinnor som deltagit på hennes webbforum. Danu Morrigan driver idag webbsidan Daughters of Narcissistic Mothers där hon ger råd och vägledning till döttrar (och söner) till narcissistiska mödrar.

 


Sagt om boken på amazon.com:

”Att läsa denna bok känns som att sitta ner tillsammans med Danu med en kaffekopp i handen medan hon säger precis som det är.”

 

”Jag tycker om hennes sätt att skriva, det är uppfriskande och personligt. Man får den sortens aha-upplevelser som uppstår när man inser att det finns någon där ute som har gått igenom allt, och som nu är villig att dela med sig av sina verktyg så att andra kan få ett bättre liv.”

 

”Att läsa denna bok har lyft en stor börda från mina axlar. Jag inser nu att det inte var mitt fel.”

 

”Jag sträckläste boken på en kväll. Jag önskar att jag hade känt till narcissistisk personlighetsstörning för trettio år sedan.”

 


UTDRAG FRÅN BOKEN

Inbunden, 240 sidor – ISBN 9789198053456 – Utkom november, 2015